Last news in Fakti

11 Януари, 2006 00:00 1 104 0

Строят върху старо военно училище

  • старото военно училище
Мащабно строителство започва през следващите няколко месеца на територията на старото военно училище в центъра на Велико Търново. 180-те дка, които сега все още са общинска собственост са изключително апетитна хапка и отсега още се лансират различни проекти за тяхното бъдеще: създаване на търговско дружество, което да се разпорежда с парцелите, търсене на инвеститори или обявяване на земята на търг.

В момента вече съществува един план за регулация и застрояване на старото военно училище е изготвен от авторски колектив с ръководител проф. Иван Никифоров от Униерситета по архитектура, строителство и геодезия. Предвижда се в новия градски център да има една главна улица, която да завършва до мост, свързващ центъра и хълма Света гора. Върху целия терен от над 180 дка ще се изградят жилищни сгради, офиси, заведения, хотели,бензиностанции, автогара и т.н. В южната част на района пък ще се изгради модерен спортен комплекс с школа за таланти. От сегашната инфраструктура ще останат единствено настоящите сгради на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", областната администрация и Централния военен архив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА