31 Януари, 2006 00:00 377 0

Вграждат воденица в небостъргач

Стара странджанска къща с воденица ще бъде вградена в бургаския небостъргач. Строителството на 45-етажната сграда ще започне след няколко месеца на 70 м от плажа. Досега на това място се намираше култовата кръчма "Воденицата".

Заведението се помещаваше в старинна къща от дърво с типичните еркери. Цялата постройка вече е внимателно демонтирана и оставена на склад. Тя ще бъде вградена между третия и четвъртия етаж на бъдещия небостъргач. Оригиналната идея е на инвеститора на проекта Ваклин Стойновски. Целта е любимият на бургазлии ресторант "Воденицата" да продължи да съществува в супермодерната сграда. За да се запази автентичният му стил, в небостъргача ще бъдат вградени абсолютно всички елементи заедно с покривната конструкция и керемидите. На практика цялата къща ще бъде пренесена вътре в сградата на небостъргача. Проектантите са предвидили място дори за крайъгълните камъни, дървените колела и чешмата, които съществуваха доскоро пред воденицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА