Last news in Fakti

24 Февруари, 2006 00:00 1 430 0

ТУИ открива хотел за шведи и норвежци в Царево

  • туристи-
  • царево
"TУИ Нордик", дъщерната фирма на туроператора ТУИ за скандинавския пазар, ще открие през юни хотел в Царево, предназначен за норвежки и шведски туристи, стана ясно след срещата на кмета на Царево Петко Арнаудов с управителя на "ТУИ България" Валентин Йосифов.

Царево е избрано от германския туристически концерн като основен център на инвестициите им по Южното Черноморие, съобщиха от общината.

В курорта вече завършва строителството на четиризвездния хотел “Серенити бей”. Хотелът ще разполага със 160 апартамента и 60 студия с общ капацитет 600 легла. Той е проектиран и специално ориентиран към скандинавските туристи и ще функционира като база за семеен туризъм на богати шведски и норвежки туристи. Целият проект е на стойност 110 млн. евро.

“Ако тази инвестиция се окаже успешна, скоро ще последват и други”, каза в края на миналата седмица пред “Дойче веле” Дийтер Семелрот, главен финансов мениджър на германския туроператор. Според него България се очертава като интересна дестинация за семеен туризъм.

Посещението на Валентин Йосифов в Царево не е случайно, коментират барншовици. За това лято хотелиери очакват бум на скандинавски туристи по Южното Черноморие.

“Откакто се случи проблемът с карикатурите, рязко се покачиха записванията на скандинавци, желаещи да почиват в България, тъй като интересът към мюсюлманските дестинации отпада. Туристите се притесняват и правят презаписвания. Очакванията ни са рязко да се покачи броят на почиващите в нашите курорти”, заяви зам. областният управител на Бургас Георги Николчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА