25 Април, 2006 00:00 404 0

Банско и малките селища по морето най-търсени

  • боровец-
  • жилища-
  • банско
В-к „Монитор” 25.4.2006 г.Банско и селищата в близост до големите курортите по морето са най-предпочитаните райони за инвестиции и покупка на жилища тип втори дом, сочи проучване на Colliers International.

Според анализа курортите, като "Слънчев бряг" и "Златни пясъци", които през последните 2-3 години поеха най-голямата част от инвеститорския интерес по Черноморието, вече отстъпват на районите около тях. Сред перспективните зони за инвестиции около "Слънчев бряг" са Поморие, Иракли и Свети Влас, а на север като основен конкурент на "Златни пясъци" се очертава нос Калиакра. Предимствата на тези зони са съхранената природа и в същото време близостта им до големи туристически и административни центрове, както и по-ниската цена на земята в сравнение с утвърдените туристически дестинации, се посочва в анализа. Растящият интерес към тях се дължи и на стремежа да се привлекат купувачи на жилища и туристи не само с формулата "плаж и слънце", но и с възможности за лечебни процедури и различни видове туризъм - винен, културен и др.

Сред зимните курорти Банско продължава да е най-търсено за покупка на жилище втори дом, следвано от Боровец и Пампорово. Предимство на пиринското градче дават чудесните условия за ски, както и планираното изграждане на голф-игрище в близост, които предвещават нарастващо търсене на ваканционни жилища в района. От друга страна се очаква засилено търсене и в Боровец заради проекта "Супер Боровец", докато Пампорово, заради ограниченията в устройствения план, се очаква да задържи позицията си на по-трудно достъпен курорт. Плюс е и кандидатурата на София за зимните олимпийски игри през 2014 г., която залага основно на условията за ски на Витоша, в Банско и Боровец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА