14 Юли, 2014 14:45 2 167 0

Масово събаряне на общински и незаконни постройки във Варна

  • варна-
  • жилища-
  • събаряне
Масово събаряне на общински и незаконни постройки във Варна - 1
Снимки: БТА

Над 80 имота ще бъдат съборени тази и следващата седмица във Варна. Днес започна разрушаването на 33 общински къщи в район „Младост”. Става дума за имоти, които са отчуждени през 90-те години на миналия век, но не са били премахнати. Самонастанилите се лица не са плащали наем на общината. Днес се събарят 4 обекта, в сряда още толкова. Част от останалите 25 къщи могат и да бъдат запазени, ремонтирани и ползвани от общината, уточни кметът на района Христо Христов, но още не може да се посочи точна бройка, тъй като голяма част от тях са квалифицирани като опасни.

Голяма е вероятността през следващата седмица да започне разрушаването и е незаконните постройки в ромската махала „Максуда”. Вече са връчени заповеди за освобождаване на 51 имота. Броят на незаконните имоти обаче там е минимум 200, уточнява Христов.

Към момента в кметството на района има 750 семейства, които са подали молба за общинско жилище и имат право на такова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА