Last news in Fakti

27 Юни, 2006 00:00 428 0

Нов булевард отпушва движението в София

Нова 850-метрова отсечка ще свърже бул. "Константин Величков" с надлез "Надежда". Тя ще помогне за отпушване движението в западната част на столицата и ще разтовари центъра, обясни кметът Бойко Борисов, който вчера направи първа копка на пътя.

Булевардът ще е 850 м и струва около 3,1 млн. лв. Отсечката ще е с по три платна в двете посоки и разделителна ивица. Отстрани ще бъдат направени и тротоари, широки по 4 м. На няколко места ще има рампи за инвалидни колички. Новият булевард ще е готов до есента, обеща кметът. ВиК съоръженията ще се проектират, докато се извършват изкопните работи. Пробивът е продължение на реконструкцията по направление бул. "Акад. Иван Гешев", бул. "Константин Величков" и бул. "Габрово".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА