Last news in Fakti

4 Юли, 2006 00:00 485 0

Проектът Mall of Plovdiv влезе за обсъждане в общината

Проектът за изграждането на първия мол в Пловдив бе внесен за обсъждане вчера в Експертния съвет по териториално устройство на общината от строителния предприемач Димитър Язов. Бъдещият комплекс ще е разположен върху терен от 16 декара до Братската могила, в западната част на града. Той трябва да е завършен през 2008 г.

Около 35 милиона евро ще бъдат вложени в изграждането на Mall of Plovdiv. Предвижда се търговският център да е на три надземни нива с около 36 000 кв.м. разгърната застроена площ. Първите два ще са магазини, а на третия ще е развлекателният комплекс с киносалони, детски кътове и заведения за хранене. За изпълнението на 10-те киносалона инвеститорите имат предварителен договор с израелската "Театрот". В подземния паркинг ще има места за 1 000 автомобила. 18 месеца е срокът за завършване след получаване на строителното разрешение. Първата копка може да е още през есента.

Mall of Plovdiv ще се изгражда от "Язов" ООД и компанията “Рилон - България” ЕАД, която е дъщерна на "Рилон"-Тел Авив.

16-те декара до Братската могила в Пловдив фирмите на Димитър Язов купиха преди повече от 2 години. След проучване на пазара за недвижими имоти собствениците избраха да построят шопинг мол и се отказаха от първоначалното намерение да има и жилищни сгради в парцела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА