21 Юли, 2014 10:11 1 669 0

Сблъсъци предизвика събарянето на 55 незаконни къщи

  • къщи-
  • събаряне-
  • стара загора

Въпреки, че започналото днес събаряне на 55 незаконни постройки в старозагорския квартал „Лозенец”, беше планирано, навлизането на булдозерите на мястото предизвика скандал. Буквално с телата си обитателите на засегнатите постройки, които са от ромски произход, се изправиха срещу жандармерията. Около тридесет от тях се качиха на покрива на една от сградите, като не позволяваха багерът да я събори. Напрежението ескалира и ромите започнаха да хвърлят керемиди по служителите на реда, което доведе до арести, показа Нова Телевизия.

Ромите казват, че кметът им е обещал да узакони незаконните им къщи. "Аз никога не съм обещавал подобно нещо. Този район е парк и това няма как да стане. Днес Стара Загора показва, че законът е преди всичко", коментира кметът Живко Тодоров, цитиран от Дарик радио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА