Last news in Fakti

24 Юли, 2006 00:00 628 0

Вдигат комплекс върху сметище в Каварна

  • каварна-
  • община-
  • община каварна
Международната компания "Bulgarian Development", в която участие има българската фирма за недвижими имоти "Адрес груп", ще строи апартаментен комплекс и хотел в Каварна. Новият комплекс ще се простира върху терен от 40 декара, като 30 от тях са нерегламентирано сметище. С изграждането на комплекса ще бъде почистен теренът на сметището, смятат от община Каварна.

За първи път чуждестранни инвеститори проявяват интерес и към селата Вранино и Могилище, които са на около 25 км от морето. Смесената фирма "Кий Стоун", в която участие имат великобританци, ирландци, французи и българи искат общо 37 дка терени в двете села, за да изградят еднофамилни вили на два етажа за продажба.

Община Каварна се оформя като общината с най-много инвестиции в цялата Добричка област. През последните четири месеца в Каварненско бяха направени първите копки на четири големи апартаментни комплекса и на най-голямото голф-игрище по Северното Черноморие. Във всички строежи, които в момента се извършват в община Каварна, общо инвестициите са над 800 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА