Last news in Fakti

26 Септември, 2006 00:00 664 0

Образуват 95 дела срещу незаконно забогатели

  • комисията-
  • кушлев-
  • велчев-
  • прокурор-
  • имущество-
  • прокурор борис велчев
95 съдебни производства срещу незаконно забогатели е образувала комисията за установяване на имущество, придобито по престъпен начин. Това обяви вчера председателят на комисията Стоян Кушлев, който заедно с министрите на вътрешните работи и финансите Румен Петков и Пламен Орешарски, главния прокурор Борис Велчев и шефа на Националното следствие Ангел Александров подписа инструкция за взаимодействие между различни институции за конфискуване на престъпното имущество .

От 95-те производства 25 са приключени, а 6-7 са вече в съда, обясни Кушлев. В началото на октомври в Ловеч ще бъде първият процес за отнемане на незаконно имущество. После дела ще има в Бургас, Пазарджик, Сливен и Варна. Имотите на 20 души вече са под запор. Те се изчисляват на над 7 млн. лв.

Главният прокурор Борис Велчев е предоставил на комисията списък с имената на още 300 души, които са се облагодетелствали чрез престъпна дейност. В него имало лица, свързани със силовите групировки, както и имена на политици. Проф. Кушлев отказа да съобщи имената, като се позова на закона. По-късно пред електронното издание “Медиапул” Велчев отрече да е давал списък на комисията.”Г-н Кушлев има склонност да персонифицира извършеното.В случая най-вероятно става дума за стотици имена, които са предадени на комисията от всички прокуратури, каза главният прокурор. Той уточни, че ставало дума за средства, придобити от търговия с наркотици, пране на пари и контрабанда.

Едно от първите дела ще бъде заведено срещу Ангелинка - вдовицата на Константин Димитров – Самоковеца. Над имуществото й вече има запор и тя е разследвана за пране на пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА