Last news in Fakti

2 Ноември, 2006 00:00 555 0

Чешка компания направи първата си инвестиция в Банско

  • компанията-
  • фастав-
  • други-
  • изграждането
"Фастав дивелопмънт България", която е собственост на чешката едноименна компания, започна изграждането на първия си обект в Банско. Информацията съобщиха представители на компанията, които имат планове да развиват и други свои проекти в България.

Комплексът включва вътрешен двор с открит плувен басейн, около 200 апартамента, ресторанти, детски занимални, магазини, кафенета, винарни, СПА център. Общата разгъната площ на комплекса е 22 хил. кв.м. Обектът е осигурен с пълен комплект спортни услуги и по информация на компанията комплексът трябва да е готов до зимния сезон през 2008 г. Инвестицията в него се очаква да достигне 9 млн. евро.

Преди това "Фастав" ще завърши изграждането на друг свой обект, който се намира в София. Това е жилищна сграда на ул. "Тимок", която трябва да е готова до лятото на следващата година. В момента водим преговори за други обекти в столицата и в Банско и имаме интерес да инвестираме и други райони на страната, обявиха от словашката компания.

Първата регистрация на "Фастав" в България е от 2004 г. Допреди това компанията е реализирала дейността си на пазара на недвижими имоти в Чехия и Словакия. "Фастав" е специализирана във финансирането и изграждането на жилищни и административни сгради, ваканционни селища, търговски центрове, хипермаркети и др. Компанията е специализирана и в продажбата, отдаването под наем и управлението на обектите.

Корпоративната страница на "Фастав" показва, че компанията си партнира с голяма част от търговските вериги, които имат магазини в Чехия и Словакия. Такива са например веригите "Била", "Кауфланд", "Пени маркет", "Лидл", "Теско" и др. Част от веригите са вече и на българския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА