Last news in Fakti

28 Февруари, 2007 00:00 450 0

С 5 на сто са се качили цените в Пловдив и Бургас през януари

  • цените-
  • януари-
  • строителство-
  • имоти
Пазарът на имоти не е динамичен през първите месеци на годината, но тази година периодът на ниска активност бе по-кратък в сравнение с минали, коментираха от Адрес недвижими имоти. От агенцията очакват оживление във всички по-големи градове на страната.


Пловдив

Пазарът в Града на тепетата се активизира малко по-късно от този в столицата - едва в края на януари. От началото на февруари нараства предлагането на имоти, а цените плавно се увеличават главно при новото строителство. Този процес ще продължи заради поскъпването на строителните материали, както и с нарастването на процента на обезщетение за собствениците на терени. По данни от сделки през януари ръстът на цените е 5% спрямо декември 2006 г.


Бургас

Активен пазар и преобладаващо предлагане на ново строителство се наблюдават в Бургас. В квартал Меден рудник, където жилищата са предимно панелни, предлагането е слабо. Въпреки многото оферти за нови жилища те са недостатъчни заради голямото търсене. Ръстът на цените през януари е 5%.


Варна

Динамиката на пазара във Варна се пренесе от декември в януари. Годината започва с активен пазар за разлика от предходните, когато повечето клиенти изчакваха пролетта и лятото.
Предлага се предимно ново строителство, но търсенето е по-голямо. Това е една от причините за ръста на цените, който през първия месец на 2007 г. е 2%.


Стара Загора

Градът на липите, който отбеляза един от най-високите ръстове на цените през 2006 г., започна новата година с поскъпване близо от 5%. То влияе на активността на сделките, защото търсенето е при цени 450-500 EUR/кв. м, докато някои инвеститори все още пробват пазара с цени над 500 EUR/кв. м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА