Last news in Fakti

2 Септември, 2014 11:21 4 670 0

Държавата, в която жилищата поевтиняват

  • цени-
  • жилища-
  • финландия

Северните държави отблъскват със студа си, но привличат с атрактивните цени на недвижимите имоти. Последното се отнася най-вече за жилищата от вторичния пазар във Финландия, чийто цени през юли са спаднали с 1.6% спрямо месец по-рано. В Хелзинки с 1.4% по-евтино могат да се купят многостайни апартаменти и мезонети. В останалите части на страната подобни имоти също отчитат спад в стойността си в рамките на 1.7%. Средната цена на квадратен метър жилищна площ във финландската столица през юли е била 3545 EUR, а в останалите части на страната – 1706 EUR/кв.м.

Една от причините за спада, макар и не толкова съществена според анализатори, е желанието на много руснаци, които имат имоти във Финландия, да ги продадат. Причината да се откажат от инвестицията в недвижим имот зад граница е обезценката на рублата, нестабилната икономическа и политическа ситуация, както и по-високите изисквания за ипотечно кредитиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА