Last news in Fakti

2 Септември, 2014 16:05 1 286 0

Рилският манастир с кадастрална карта

  • рилски манастир-
  • реновиране-
  • кадастър

Обновяване на Рилския манастир и превръщането на землището, в което е разположен за обект от национално значение планират от Министерство на регионалното развитие. „Ще обединим усилия в най-близко време предложението да бъде внесено за разглеждане на заседание на Министерския съвет”. Това каза Екатерина Захариева вицепремиер, по икономическата политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране след среща с игумена на Рилския манастир Епископ Евлогий Адрианополски.

До края на октомври трябва да бъдат готови кадастралните карти и кадастралните регистри за имотите в землището на манастира. Обявяването на Рилския манастир за обект с национално значение и финализирането на кадастралните карти и регистри ще съдействат за ускоряване реализирането на проект на манастира за изграждането на малка водноелектрическа централа.

Проектът, чиято стойност е 2.9 млн. EUR, включва рехабилитация на сградите на манастира и други обществени сгради в община Рила. Изпълнява се изцяло със средства от Международен фонд „Козлодуй“. Между бъдещата ВЕЦ и сградите на манастира ще бъде изградено подземно електрозахранване, за да се избегне зависимостта от климатичните промени. Проектът е първият по рода си в енергийната област, който се финансира от ЕБВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА