Last news in Fakti

7 Юни, 2007 00:00 2 465 0

Grupo Mangle стъпва на пазара на имоти у нас

  • българия-
  • проекти-
  • имоти-
  • инвестиции-
  • компании-
  • големите-
  • големите градове както
Две от най-големите испански компании за инвестиции в имоти - Grupo Mangle и Marina D’or, планират да навлязат на пазара в България. Това съобщиха от Optimum Center, организатор на българското участие в специализираното изложение за недвижими имоти SIMA, което се проведе в Мадрид между 29 май и 2 юни. Двете компании са новите имена на българския пазар след вече познатите Riofisa, Fadesa, Groupo Detea. Интересът им е основно към сегмента на ваканционните и градските жилищни комплекси.

Проекти

От Grupo Mangle съобщиха, че са открили свои представителства в България и Мароко и планират проекти в двете държави. У нас испанската компания вече предлага имоти в три ваканционни проекта - Kavarna Gardens и Kavarna Hills край Каварна и Costa Obzor. Marina D’or, чиито инвестиции са главно на жилищния пазар, пък обяви мащабна експанзия към Мароко, Египет, България, Румъния, както и към набиращите популярност дестинации като Бразилия и Аржентина.

Интерес

Според наблюденията на българските участници в SIMA следващите години у нас се очаква истински наплив на испански инвеститори.

Повечето проявяват интерес към покупката на терени в атрактивни райони на столицата и по-големите градове, както и към блокови покупки на 10-15 ваканционни апартамента в курортите. Големи предприемачески компании проучват възможностите за инвестиции в проекти от порядъка на 100 млн. EUR.

Допитване до фирмите на българския щанд показа няколко тенденции за предпочитанията на испанските инвеститори.

Интересни за посетителите са терени и апартаменти в атрактивните зони на столицата и големите градове, както и курортните комплекси с добра локация, правилно планиране на инфраструктурата и качествено изпълнение. Подобни проекти бяха представени от Литекс Комерс, РИС Инвестмънтс, Сандански Пропърти, Sunny Beach Property Developments, YOO Bulgaria.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА