Last news in Fakti

26 Октомври, 2007 00:00 670 0

Гранд хотел България става търговски и офис център срещу 80 млн. лв.

  • хотел-
  • българия-
  • българия”-
  • проектът-
  • гранд хотел българия-
  • „гранд хотел българия”
,В рамките на три години „Гранд хотел България” АД ще инвестира над 80 млн. лв. в реновиране и разширяване на едноименния столичен хотел и превръщането му в “Мултифункционален търговски център България”. Проектът ще получи сертификат за инвестиция първи клас, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

Проектът предвижда цялостна промяна на профила на Гранд хотел България, който ще се превърне в комплекс от смесен тип. След пълната реконструкция и разширяване комплексът, намиращ се между бул. „Цар Освободител“, ул. „Аксаков“ и ул. „Дякон Игнатий“, ще включва търговски площи на приземните етажи с подземен паркинг, офис помещения и малък брой луксозни апартаменти.

Проектът включва и участие във възстановяването на концертна зала "България", прилепена към старата сграда на Гранд Хотел България. Според авторите на проекта той има за цел да съхрани символичната сграда в центъра на столицата, като същевременно предложи модерно урбанистично решение. Реализирането му ще доведе до създаване на над 50 нови работни места, а по време на строителството ще бъдат ангажирани над 250 души.

„Гранд хотел България” АД е част от Би Ти Девелопмент Сървисиз ЕАД (БТДС), една от най-големите фирми за управление на активи в България, специализирана в управлението на хотели, курорти, туроператори и агенции, както и недвижими имоти и инфраструктура. БТДС е със седалище в София и разполага с портфейл от 12 луксозни хотела, сред които хотели във Варна, Боровец, Велико Търново и други.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА