Last news in Fakti

5 Ноември, 2007 00:00 464 0

Скъпите имоти водят до орязване на разходите за интериор и обзавеждане

  • жилища-
  • интериор-
  • заради-
  • собствениците
Собствениците на нови имоти все по-трудно успяват да обзаведат и украсят дома си заради натиска, който нарастващите цени оказват върху бюджета им. Около 60% от купувачите на жилище във Великобритания не могат да посрещнат разходите за интериор и обзавеждане на новия си дом заради поскъпването на имотите, сочи проучване на застрахователната компания More Than.

Британците харчат средно по 972 паунда годишно за декорация на дома си, средно по едва 19 паунда седмично. Притесненията за все по-трудното осигуряване на средства за интериор нарастват и заради стандартизацията при новопостроените жилища. Около 41 на сто от собствениците на нов дом смятат, че еднаквите нови жилища обезличават сектора.

„Навремето Великобритания беше страна, пълна с приятни селски къщи и интересни градчета“, коментира Майк Уилямс, управляващ директор на More Than. „Заради недостига на жилища обаче наблюдаваме нов тип строителство, при който къщите и апартаментите все повече започват да си приличат, както отвън, така и отвътре“, казва той. Това е вредно поради две причини. „Влиянието върху средния купувач е двойно“, продължава Уилямс. „Първо, да намериш уникален дом е по-скъпо и трудно и второ, това означава, че новите собственици ще трябва да похарчат повече пари, за да направят своя дом индивидуален и според вкуса си.“

Общо 48% от собствениците на жилище смятат, че телевизионните програми за имоти са стимул за тази тенденция. Според тях те налагат един стил на обзавеждане и интериор из цялата страна, което води до изразена загуба на собствен стил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА