Last news in Fakti

9 Ноември, 2007 00:00 442 0

Нивото на незаетост на офиси в Токио за октомври е на шестгодишен минимум

  • нивото-
  • година-
  • токио-
  • незаетост-
  • септември-
  • паднало-
  • октомври-
  • през последната година
,Нивото на незаетост на офис площи в Токио е паднало през октомври до най-ниската си стойност от поне шест години, като същевременно наемните нива са на път да отчетат най-голямото си повишение от 2004 г. насам, сочи доклад на агенцията за имоти Miki Shoji Co., цитиран от Bloomberg.

Нивото на незаетост в петте централни бизнес района на Токио е паднало до 2,55% от 2,59% за септември. Наемите на офис в японската столица са нараснали средно с 10 на сто от началото на годината досега, като са на път да постигнат най-голямо увеличение от 2004 г. За 2006 г. наемите се повишиха с 8,8%, а през предходната година – с 1,5 на сто.

Повечето сгради, построени през последната година, са напълно заети заради силното търсене на нови офис площи, като тази тенденция вероятно ще се запази и през следващата година, се казва в доклада. Нивото на незаетост на офисите в Токио вероятно не е било толкова ниско от декември 1991 г., когато е отчетена стойност от 1,79%. Miki Shoji започват да съставят месечни данни през 2001 г.

Месечният наем на офис в сграда, построена през последната година в центъра на Токио, през октомври е бил 36 577 йени за цубо (99 долара за квадратен метър) спрямо 35 291 йени през септември, сочат данните. Средният наем за всички сгради в района е нараснал до 21 391 йени за цубо от 21 161 йени. Едно цубо, стандартна мерна единица за имоти в Япония, е равно на 3,3 квадратни метра.

Нивото на незаетост в Осака е паднало до 4,38% миналия месец спрямо 4,41 на сто за септември. В бизнес районите на Нагоя нивото се е повишило до 6,3% за октомври от 6,14% за предходния месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА