Last news in Fakti

4 Януари, 2008 00:00 509 0

Български строителни фирми искат подкрепа от държавата

  • фирми-
  • транспорт-
  • оперативната програма транспорт
Българските строителни фирми с нетърпение очакват търговете за инфраструктурните обекти по оперативната програма Транспорт, но ще се преборят ли с големите западни предприемачи? Всички търгове ще се обявяват по Закона за обществените поръчки. След присъединяването ни към Европейския съюз дискриминацията на фирми по националност е недопустима, казва Весела Господинова, зам.-министър на транспорта.

Безпокойство

Получава се „параграф 22” - българските фирми може да участват в големи инфраструктурни проекти, но нямат зад гърба си история, обеми и финансова мощ, коментира Иван Бойков, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България. А за да ги имат, те трябва да участват в такива обекти. По думите му все пак има много подходящи български фирми с опит и необходимата техника. Искаме да се уверим, че държавата ще застане зад нас, казват от бранша.

Еврофондове

България ще получи 2 млрд. EUR за развитие на трансграничните коридори през територията си и за връзките между отделните видове транспорт. Средствата по оперативната програма Транспорт са най-много.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА