Last news in Fakti

22 Януари, 2008 00:00 972 0

Увеличава се броят на балнео и спа-хотелите в Хисаря

  • хисаря-
  • общината-
  • хотели
Два нови големи хотела ще отворят врати през пролетта в град Хисаря, съобщиха от общината. Хотел „Чинар”, който се намира до сградата на администрацията, ще бъде готов до юни и е собственост на Стоян Найденов, който държи и едноименния ресторант в градчето. Хотелът се строи със средства по програма САПАРД, като размерът им не беше уточнен.

Триетажният спа комплекс „Централ” ще отвори врати в края на пролетта. Той е собственост на сегашния председател на ОбС в Хисаря Бойко Гавраилов и се намира близо до крепостната стена в курорта, прочут с римските си находки. Инвестицията в спа комплекса е за 1 милион евро.

До няколко месеца ще бъдат готови още два-три хотела, които също залагат на балнео- и спа процедурите. Пловдивската фирма „Прокос” ООД е започнала изграждането на спа хотел на площ от 5650 кв. м, разположен на 4 етажа. Местен бизнесмен пък строи 4-етажен спа и уелнес комплекс в центъра на курортното градче.

Разширяват се и някои от по-старите хотели, изцяло се обновяват четири почивни бази. Своеобразен бум на строителството на хотели и почивни комплекси се регистрира през последните години в общината, който се дължи основно на лековитите минерални извори. Непрекъснато има заявки за строителство на нови хотели и комплекси, съобщиха още от общината.

За да не се презастроява центърът на Хисаря, общината е определила терени извън крепостната стена, която огражда старата част на курорта. Там за в бъдеще ще се оформи новата туристическа база. За разлика от морските и зимните курорти, в Хисаря туристическият поток е целогодишен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА