Last news in Fakti

18 Ноември, 2014 17:37 1 065 0

До 7 декември МИП ще е отново под шапката на МРР

  • мрр-
  • мип-
  • ксб

Министерството на инвестиционното проектиране отново ще бъде част от Министерството на регионалното развитие. Сливането се очаква да приключи до 7 декември. „Дотогава имам уверението на колегите от Министерския съвет и от Народното събрание, че за целта ще бъдат преработени 67 закона, за нас остава работата по над 100 наредби. След закриването на МИП в правомощията на местните власти ще бъдат върнати решенията за инвестициите на териториите им”, каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, на среща с управителния съвет на Камарата на строителите в България.

Един от основните дискутирани въпроси беше за максимално бързото сертифициране на извършените дейности по оперативните програми. „Колкото по-бързо се сертифицират като извършена работа, толкова по-бързо ще можем да платим и да усвоим повече средства от европейската солидарност. По ОП „Регионално развитие“ не е разплащано изобщо в последните 4 месеца. Ако не платим сега, ще загубим средствата завинаги, а оттук ще намалим и завинаги ресурса по програмата за следващия програмен период. Към момента под риск от загуба по ОПРР, към края на 2014 г., са 106 млн. EUR”, каза Павлова.

Друг важен момент са обществените поръчки. На експертите от Камарата се разчита Законът за обществените поръчки да се направи работещ, а именно да бъдат въведени типизираните договори и да се избегне максимално прилагането на субективни критерии, поради които в момента са наложени множество финансови корекции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА