Last news in Fakti

26 Август, 2008 00:00 273 0

€773 млн. влагат в най-големия курорт в Северна Европа

В Германия ще бъде построен най-големият курорт в Северна Европа, съобщава, съобщава Commercial Property News. По предварителни изчисления в проекта ще бъдат инвестирани 773 млн. евро.

В североизточните райони на немската провинция Шлезвиг Холщайн, на мястото на бивша военно-морска база. Бъдещият курорт ще заеме площ от 170 хектара. Плановете на инвеститорите предвиждат строителството да завърши през 2012 г.

Базата на германските ВМС в Олпениц, закрита преди 2 години, е била разположена между делтата на река Шляй и Балтийско море. От бившия военен порт е останал кеят, пристанищните съоръжения, бараки и складове. На тяхно място ще се изградят вили, хотели, конферентни зали, голф игрище с 18 дупки, открит стадион и магазини.

Пристанището ще бъде преоборудвано да приема яхти и катери, като ще се изградят ремонтни цехове и отопляеми хангари за съхраняване на плавателните съдове през зимата.

Инвеститори на проекта са американската компания Prime Income Asset Management, със седалище в Далас, Тексас и германската Port Olpenitz GmbH. Продажбата на ваканционни имоти "на зелено" в "Порт Олпениц" ще започне през ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА