Last news in Fakti

23 Септември, 2008 00:00 505 0

Буш ще спасява финансовата система

  • правителството
Администрацията на Джордж Буш призова Конгреса на САЩ да позволи на правителството и на финансовото министерство да изкупят лоши ипотечни кредити за 700 млрд. USD от банките като част от най-мащабния от десетилетия план за спасяване на финансовата система.

Планът предвижда правителството да получи по-широки правомощия за изкупуване на лошите дългове на всяка финансова институция в САЩ през идните две години. По-късно към лошите ипотечни заеми бяха прибавени и изкупуване на студентски кредити, заеми за коли и дългове по кредитни карти. Tези лоши активи ще постъпват в нова институция, за да може финансовите институции да функционират безпроблемно. За да се предприемат тези мащабни спасителни мерки, се предвижда вдигане на прага за държавния дълг от 10.6 трлн. USD до 11.3 трлн. USD.

В плана обаче не се уточнява какво ще получи правителството в замяна от финансовите компании, отбелязва агенцията. Буш заяви, че първоначално е възнамерявал да остави пазарите да функционират свободно и да не предлага мащабен правителствен план. Впоследствие президентът се запознал с мнението на експертите, според които проблемът е толкова сериозен, че се нуждае от огромна федерална помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА