Last news in Fakti

25 Септември, 2008 00:00 381 0

Спор за категоризацията на хотелите

  • категоризацията
Има нужда от изцяло нов закон за туризма, а не просто от корекции на стария. Около тази позиция се обединиха представители на браншовите организации при обсъждането на промените в закона, организирано от НДСВ.

Дискусия

Общо одобрение получи регламентирането на дейността на новите за пазара обекти, като хостели и апартхотели. От бранша настояват също да се запази категоризацията при самостоятелните заведения за хранене, които не са част от хотели. Най-дебатиран обаче беше въпросът с въвеждането на срочност в категоризацията на хотелите до 5 години и разделянето на туроператорите на категории в зависимост от това дали работят на вътрешния или на външния пазар.

Идеи

Срочността в категоризацията на хотелите не е нещо лошо, но трябва да се предвидят контролни проверки преди изтичане на 5-годишния срок, поискаха представители от бранша. Те настояват и да се определи срок от 45 дни, в които хотелът да покрие пропуските, за да запази звездите си. При категориите на туроператорите две от водещите организации в сектора заеха противоположни позиции. Според БАТА пазарът не може сам да се регулира и категориите са добро нещо, докато от АБТТА казаха, че това само ще затрудни работата, без да подобрява качеството на услугите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА