Last news in Fakti

28 Октомври, 2008 00:00 406 0

Град за $60 млрд. вдигат в ОАЕ

До 20015 г. в Аджман, част от Обединените арабски емирства (ОАЕ), се планира да завърши строителството на нов град Ал Зорах, като в проекта ще бъдат инвестирани 60 млрд. долара съобщава "Интерфакс", позовавайки се на информация от ливанската компания Solidere International.

12 кв. км ще заема селището, което ще е на брега на Персийския залив. Застроената площ ще е 22 млн. квадрата, като над половината от тях ще са жилища, а друга една трета - офиси и магазини. В градчето ще има и небостъргачи, голф игрища, пристанище.

Вече е започнало строителството на комплекса Al Zorah Riviera, който ще бъде разположен в центъра на бъдещия град и ще бъде с изглед към плажа. По предварителни изчисления в новото селище на брега на Персийския залив ще живеят около 200 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА