18 Декември, 2014 10:33 2 435 2

Строят най-високата сграда в Африка

  • небостъргач-
  • африка-
  • мароко

Al Noor Tower, която ще се появи в Казаблака, ще е висока 540 метра. В нея ще има 7-звезден хотел, търговски- и бизнесцентър. Приблизителната стойност на инвестицията е около 1 млрд. USD, съобщават от дубайската компания Middle East Development, която ще реализира проекта. Първата копка ще бъде направена през 2015 г., а пускането на обекта в експлоатация е предвидено за 2018 г. Al Noor Tower ще е два пъти по-висока от най-високата сграда в момента на континента – Carlton Centre в Йоханесбург, ЮАР.

„Избрахме именно Мароко, защото страната се явява като предверие от Европа към Африка. Тя е съвременна и политически стабилна”, казва Амедее Сантало, мениджър на проекта.

Не случайно е избрана височината на небостъргача да е 540 метра. Цифрата символизира броя на държавите в Африка. А етажите са точно толкова колкото главите на Корана – 114.

Al Noor Tower е работното заглавие на проекта. След като бъде завършена сградата ще носи името на монарха на Мароко – Мохамед VI.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загубени в превода

    0 0 Отговор
    Когато превеждате превеждайте правилно, или поне мислете !!! Къде са тези 540 държави в Африка когато в целия свят са не повече от 200!!! Да живее копи-пейст и гугъл транслейт, за тях мозък не се иска!!
  • 2 потенциаллен имигрант

    0 0 Отговор
    къде ги преброихте 540 държави в Африка