21 Януари, 2009 00:00 483 0

Десет евро на квадрат за земя край Яна

  • обекти-
  • отпадъци-
  • собствениците
На средна цена 10 EUR за кв. м ще бъде купена земя в района на селата Яна и Горни Богров заради изграждането на инсталациите за третиране на отпадъците на София, реши комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет. Исканата цена от собствениците е 15 EUR за кв. м, а предложената от оценителите е 10 EUR, обясни зам.-кметът Мария Бояджийска.


Покупка

Ще бъдат купени 69.6 декара земеделски земи около терена, където ще се изграждат инсталациите за третиране на отпадъци в Столичната община. Общата стойност на сделките, които общината ще осъществи, за да придобие имотите, е 1.35 млн. лв.


Чистота

Комисията разгледа и проекта на нова наредба за чистотата в столицата. Според нея собствениците на търговски и производствени обекти трябва да сключват споразумения с оползотворяващите организации, които да приемат разделно събраните отпадъци от техните обекти. Изисква се и собствениците на обекти да имат заверени отчети за количествата на предадените разделно събрани отпадъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА