14 Май, 2009 00:00 545 0

Шест фирми с мерак да правят първите два мултиплекса

  • конкурс-
  • мултиплекса
Само 6 компании пожелаха да участват в процедурата за избор на фирма, която ще изгради и експлоатира първите два частни мултиплекса с национален обхват. Това личи от публичния регистър на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Крайният срок за подаване на заявленията изтече на 12 май.

За първия етап от цифровизацията на ефира остават да се борят БТК, "Интерактив медия сървисиз", австрийската ORS, "Техно ентъртейнмънт" ООД, чешката "Тауърком" и латвийската "Хану Про България" ЕАД.

От шестте претендентки единствено за "Техно ентъртейнмънт" не може да се намери никаква публична информация. Най-новият кандидат е чешката "Тауърком", която е регистрирала дружество в България на 14 април 2009 г. Сред претендентите липсва фирма, за която може да се твърди, че е свързана с медийната магнатка Ирена Кръстева. Нейната ТВ 7 е сред кандидатите в друг конкурс - за получаване на разрешение за разпространение на аналогов тв сигнал до 2012 г.

Подалите до 12 май заявления фирми ще участват в неприсъствен конкурс, чиито правила все още не са ясни. В мъгла тънат и сроковете и критериите, по които ще се оценяват офертите. Знае се само, че избраната компания ще изгради и експлоатира два мултиплекса. На тях могат да се качат между 6 и 8 тв програми в зависимост от избраната технология. В същото време фирмата, която спечели този конкурс, няма право да участва във втория етап на цифровизацията. Тогава трябва да се изградят още три мултиплекса. Срокът за набиране на заявленията за него е 27 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА