2 Юни, 2009 00:00 487 0

България падна със 7 места в жилищна класация

  • цените-
  • пазари-
  • тримесечие-
  • жилищните
Цените на имотите у нас са намалели с 1.2% през първите три месеца на годината България падна на девето място от миналогодишното второ в класация за цените на жилищата на консултантската компания Knight Frank. Към края на първото тримесечие пазарът у нас е отбелязал едва 3.3% ръст на годишна база. Спрямо последното тримесечие на 2008 г. се наблюдава дори спад на цените с 1.2%. По този показател падаме на двадесет и второ място от трето миналата година.

Тенденция

Като цяло жилищните пазари по света продължават да изпитват затруднения на фона на икономическа стагнация и нарастваща безработица, коментираха от Knight Frank. Сред изследваните държави Израел е с най-добри резултати за 12-месечния период до края на първото тримесечие. За това време цените на жилищата там са отбелязали ръст от 10.9%. Следва Чехия с повишение от 9.9%.

На дъното

Най-зле представилите се пазари са Дубай и Сингапур. Те регистрират годишни понижения на средните цени на жилищните имоти съответно 32 и 23%. Според анализаторите в краткосрочен план жилищните пазари по света вероятно ще продължат да понасят негативи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА