Last news in Fakti

9 Февруари, 2015 17:26 6 657 4

Къде милионерите купуват имоти

  • инвестиции-
  • милионери-
  • град-
  • държава

Когато имате малко повече пари и желаете да инвестирате в покупката на недвижими имоти, то най-лесният начин да изберете място за това е като видите къде богаташите купуват апартаменти и къщи. Интересно е да се отбележи, че милионерите влагат едва 5% от състоянието си в придобиването на имоти, но общият обем на тези инвестиции надвишава годишния бюджет на редица държави. Почти 3 трилиона USD е сумата, на която възлизат вложенията на богаташите през 2014-а в имоти. Това превишава БВП на Индия, пише в доклад изготвен от Wealth X.

Към момента ултра богаташите в света са 211 275 души, всеки с активи над 30 млн. USD. От тях 79% разполагат минимум с две резиденции. Този тип купувачи избират луксозни апартаменти в Ню Йорк, Лондон, Хонконг, Сингапур и Париж. В последно време са привлечени и от имоти в Лугано, Хемптън и в някои селски региони в различни части на планетата.

Все повече ултра богаташи ще има от Азия е една от прогнозите на анализатори. Това значително ще промени картината на пазара на луксозни имоти, особено при новите инвестиции и бизнес категоризация на градовете.

Богатството в цифри

1. С 8% се е увеличила собствеността на имоти на ултра богатите от цял свят.

2. 2.7 е броят на резиденциите, които се падат на всеки богаташ.

3. Над 7% от милионерите са вложили през 2014 г. средствата си в недвижимости.

4. Жените инвестират повече в недвижими имоти, отколкото мъжете. 16% от представителките на нежния пол влагат средствата си в апартаменти, докато това правят под 10% от мъжете.

5. Наследниците на милионери влагат 17% от богатството в имоти, докато новозабогателите едва 9%.

6. Милионерите сменят едно от четири жилища средно на всеки три години.

7. Вторият жилищен обект по правило е с 45% от скъп от главната резиденцията (имотът, който обитават богаташите). Площта му е два пъти по-голяма и се разпростира на парцел от 4 хектара.

8. Най-висок е процентът на ултра богатите в Монако – 83% от имотите принадлежат на такъв тип инвеститори.

Над 6% от най-състоятелните хора в света са напуснали родното си място, но предпочитат да имат имение в страната, от която произхождат. Това е най-характерно за индийците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 макс

    0 0 Отговор
    Простаци! Не идват тука да им взема парите, ами Ню Йорк им се приискало...
  • 2 Васил

    0 0 Отговор
    Винаги съм се чудил ,когато някой каже ,че в западните държави живеят под наем , защото не искат да имат собственост. Е ,добре тогава защо богатите купуват жилища . Явно въобще не става въпрос за желание , а за възможности.........
  • 3 спокойно имота си се дава под наем

    0 0 Отговор
    Едно е да искаш, друго е да можеш ... Слушал съм от доста заможни германци, че не могат да си позволят собствен недвижим имот, а и притежателите на недвижима собственост са само около 50,5% от населението на страната. От друга страна, лихвите върху ипотечните кредити са в пъти по-ниски, отколкото в България и ти стига само трудов договор от поне няколко години, достатъчен доход (поне 60% да остават чисти от разходи), собствен дял, допълващ ипотечния кредит (30 - 40%) и доказателство, че работиш на германска земя!

    А причината, поради която масово се живее под наем е прост! Нарича се мобилност. Днес си в Берлин, утре в Щутгарт, щото сменяш работата.
  • 4 спокойно имота си се дава под наем

    0 0 Отговор
    И да допълня, че е хубаво да се купи, ако човек не притежава, но не и на всяка цена. Тотален срив в качеството на живот, работи се за един апартамент, който ще се изплаща примерно 15 - 20 години, а за такъв период без застраховка живот, злополука или безработица, които оскъпяват кредита е абсурд.

    Да не говорим за случаите, в които човек работи далеч, където е на квартира и собствения му апартамент дори не се управлява от агенция за недв. имоти, чрез която да взема поне приходи от наем...