Last news in Fakti

13 Юли, 2009 00:00 666 0

Справките за имотни сделки в София са на нов адрес

  • сградата-
  • вписвания-
  • вписванията
Справките за имотни сделки в столицата от днес ще се правят в Агенцията по вписванията на ул. "Елисавета Багряна" 20, съобщиха от Софийския районен съд. От днес дежурните съдии по вписванията ще работят там. Молби за вписвания се подават между 9 и 16 ч.

Промените се налагат, защото архивът на Службата по вписванията е преместен в новата сграда на агенцията. Там са всички нотариални дела, делата по преписките за удостоверенията за тежести, както и приложените по тях доказателства за сделки, ипотеки и вписвания, които се използват всеки ден за справки по издаване на удостоверения, справки и експертизи на вещи лица и т. н.

На стария адрес - на бул. "Патриарх Евтимий" 2, гражданите ще получават само информация, свързана със завещанията и нотариалните дела по Закона за жилищно-строителните кооперации. Съдиите по вписвания, с изключение на дежурните, остават да работят там. Преместването им засега е невъзможно, тъй като Националният съюз на юрисконсултите атакува пред Върховен административен съд решението на кабинета за покупко-продажбата на сградата, в която се намира АВ. На 30 декември 2008 г. МС възложи на министъра на правосъдието да купи сградата на ул. "Багряна" (6600 кв.м РЗП) срещу близо 24.5 млн. лв. без ДДС.

Миналия четвъртък кабинетът даде сградата на "Патриарх Евтимий" на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА