7 Март, 2018 20:43 4 841 1

Девет нови услуги от Агенцията по вписвания

  • агенция-
  • вписвания-
  • услуги-
  • електронни
Девет нови услуги от Агенцията по вписвания - 1

Агенцията по вписванията ще предоставя 9 нови електронни услуги на гражданите и бизнеса с финализиране на надграждането на Имотния регистър и връзката му с кадастралния регистър.

Това заяви днес изпълнителния директор на Агенцията Зорница Даскалова по време на пресконференция за стартирането на проект „Надграждане на имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и предоставяне на допълнителни е-услуги“.

„Проектът „Надграждане на имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и предоставяне на допълнителни е-услуги“ е изключително важен. С успешната му реализация ще се подобри обслужването за гражданите и бизнеса“, каза по време на неговото представяне заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, като подчерта, че намаляването на административната тежест е сред основните приоритети на правителството, по които активно и последователно работят Министерството на правосъдието и Агенция по вписванията.

По думите на изпълнителния директор Зорница Даскалова сред бъдещите електронни услуги, които ще предоставя Агенцията са:

* регистриране на заявление за предстояща сделка за предварително деклариране на предстояща сделка;

* проверка на статус на заявление, осигуряващ видимост на подготвителни действия за сделки с недвижим имот;

* автоматизирано известяване на заинтересовани страни на посочен e-mail адрес;

* уведомления за общините и техните бази данни за данъчни цели;

* искане за издаване на преписи;

* искане за издаване на удостоверение за лице;

* искане за издаване на удостоверение за имот;

* искане за издаване на удостоверение за период;

* калкулатор за изчисление на дължимите държавните такси.

Девет нови услуги от Агенцията по вписвания

Проектът се осъществява с финансова помощ „Приоритетни проекти в изпълнение на пътната карта за изпълнение на Стратегията за развитие на електронното управление в Република България за периода 2016-2020 г.“ с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Дано почнат да регистрират и договорите на зелено.