Last news in Fakti

14 Юли, 2009 00:00 476 0

КЗК ще претърсва и строителната камара

  • цимент
Строителните фирми и производителите на цимент са следващите браншове след банките, чиито организации ще бъдат претърсени от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Това става ясно от молба на председателя на КЗК Петко Николов до Административния съд - София. В нея се иска разрешение за извършването на проверки в Камарата на строителите в България и в Асоциацията на циментената индустрия. Съдът е дал разрешение, но до вчера такива претърсвания не бяха направени. Обикновено те се извършват до 3 дни след издаване на разрешението.

КЗК иска проверка на строителната камара заради изнесени на сайта й данни за ориентировъчни цени за строителните услуги. Другата нередност според КЗК е посочването на препоръчителни цени при сключването на договори между възложителите и подизпълнителите. Повод за проверките в циментената асоциация пък са публикации, свързани с вноса на турски цимент и действията на асоциацията за ограничаването му. КЗК посочва, че са налице съгласувано поведение на предприятията и нереалистично високи цени на нашия цимент.

Според изпълнителния директор на строителната камара Иван Бойков няма нищо нередно в публикуването на такава информация. Той обясни, че представители на общините са помолили камарата да изнесе такива данни, за да могат адекватно да се ориентират при кандидатстването по европейските програми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА