Last news in Fakti

20 Юли, 2009 00:00 990 0

Двор под наем за 50 стотинки на квадрат

  • съвсем-
  • собственици-
  • метър-
  • квадратен-
  • квадратен метър
Закъсали русенци дават дворовете си под наем за 50 стотинки на квадратен метър. Срещу същата цена собственици на градски парцели ги преотстъпват за временно ползване, за да си докарат по някой лев.

Такива оферти вече съвсем не са рядкост за Русе и могат да се намерят в интернет сайтовете за обяви. Обикновено към празните места интерес проявяват собственици на складове, автокъщи и паркинги. Ако парцелът е на хубаво място в града, на него спокойно може да се настани и автомивка.

При тези цени за един парцел от 300 квадратни метра месечният наем излиза 150 лева, пресмятат брокери. При всички случаи в днешната ситуация е по-изгодно временното му наемане, отколкото закупуването му. Най-много от евтинийката се облажват собственици на складове. Върху празното място те строят помещения от олекотени конструкции. Дори тази инвестиция им излиза изгодна, защото, ако наемат готов склад, ще трябва да се бръкнат доста дълбоко в джоба.

В момента помещение в Източната промишлена зона на Русе може да се наеме срещу 3 до 5 евро на квадратен метър. А това означава, че за 300 квадрата наемателят трябва да плати от 900 до 1500 евро. В района на Индустриалния парк, който е съвсем близо до Дунав мост, цените са още по-високи - от 15 до 20 евро на квадратен метър. Поради тази причина съвсем наскоро гръцки и турски бизнесмени предпочели Разград пред Русе заради по-приемливите цени и там складирали консумативите за производството си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА