Last news in Fakti

11 Януари, 2010 00:00 680 0

Немци строят огромен ветропарк във Великобритания

  • проекта-
  • мощност-
  • около-
  • гигавата
Ветропаркът London Array е разположен на 20 км по крайбрежието на графствата Кент и Есекс. 11 Януари, 2010 Британското правителство реши да построи по крайбрежието на страната няколко офшорни ветропарка с обща мощност 32 гигавата. В реализацията на проекта ще вземат участие водещи немски компании.

Енергийните концерни RWE и E.Оn, а също така и електротехническият гигант Siemens, попаднаха в списъка на бъдещите строители. Общата стойност на проекта се оценява на 110 млрд. евро, съобщава агенция dpa. Общата мощност на вятърните генератори представлява около една четвърт от цялото потребление на електроенегия във Великобритания. Началото на строителството е планирано за 2013 година. Очаква се проектът да бъде завършен около 2020 г. Британското правителство ще подкрепи финансово създаването на ветропарковете.

RWE Innogy ще участва в изграждането на огромен ветропарк с мощност 9 гигавата около Догербанк в Северно море, съобщи агенция GLP. Освен това RWE е един от подизпълнителите на проекта в Бристолския залив, където се планира да бъде изградена мощност от 1,5 гигавата. Според шефа на RWE Фриц Фаренхолт инвестициите в тези два проекта ще бъдат около 12 млрд. евро.

E.Оn получи право да строи вятърен парк в пролива Ла-Манш недалеч от град Гастингс. Немският концерн вече взема участие в няколко големи енергийни проекта в Англия, в това число в създаването на ветропарка London Array в устието на Темза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА