Last news in Fakti

13 Януари, 2010 00:00 381 0

Обявиха кандидатите за строителството на част от „Тракия”

  • бъдат-
  • загора-
  • отсечката-
  • оферти-
  • министър росен плевнелиев-
  • загора нова загора-
  • стара загора нова-
  • отсечката стара загора
Натовски мерки за сигурност е въвело регионалното министерство за съхранението и транспортирането на подадените оферти за строителството на отсечката Стара Загора - Нова Загора от автомагистрала „Тракия", съобщи ресорният министър Росен Плевнелиев. Подадените 8 оферти ще бъдат разгледани и оценени от 9-членна комисия за провеждане на процедурата за избор на изпълнител на отсечката.

В надпреварата за строителството на отсечката участват турската фирма Доуш австрийската Щрабаг, консорциумът Български автомагистрали, който включва Главболгарстрой и шуменската Автомагистрали - Черно море, гръцката Терна Ле, Алпине Холдинг Пътища, Обединение магистрала Трейс, гръцката Актор, дружество по ЗЗД Конструктор Тракия.

Регионалният министър Росен Плевнелиев съобщи, че са взети натовски мерки за сигурност за съхранението на документите. Те ще бъдат пренесени в Министерството на отбраната, където комисията ще работи в специално охранявана зала.

Членовете на комисията няма да могат да използват дори и мобилни телефони. Ценовите оферти ще бъдат запечатани със специални восъчни печати. Те също ще бъдат транспортирани в специалната зала в Министерството на отбраната. Целият процес ще бъде наблюдаван от независими медии нотариуси. До 60 дни ще бъде избрана и фирмата изпълнител, която ще строи отсечката Стара Загора-Нова Загора от АМ „Тракия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА