Last news in Fakti

18 Октомври, 2010 17:17 1 561 0

Фокусът е върху големите наематели

  • русе-
  • склад-
  • логистичен парк

Независимо от затруднената икономическа обстановка, изграждането на логистични центрове продължава. Причината е най-вече в липсата на нови помещения. Като пример може да послужи Русе. Предлагането на складови площи в крайдунавския град е силно ограничено. По данни на сайта imot.bg към момента се оферират около 40 обекта, като преобладаващата част от тях са реновирани стари обекти. Повечето офертни наемни нива са в лева. В Западна промишлена зона може да се наеме склад от 350 кв.м срещу 3 лв./кв.м на месец. С лев повече е наемът на месец в помещение, разположено в Западна промишлена зона.

Очаква се в края на годината на пазара да излязат нови складови площи. Като пример за това може да послужи Логистичен парк Русе. Първата сграда ще бъде пусната в експлоатация през декември. За момента фокусът е насочен върху големи компании, тъй като паркът се намира извън центъра на града. Интерес има от страна на фирми в областта на леката промишленост.

„Радвам се, че изграждането върви по план. Сигурен съм, че завършването на комплекса ще предостави изключителни възможности за развитие на работещите в региона на Русе компании, като ги привлече да се възползват от предимствата му,” коментира Минко Борджуков, управител на „Бългериън Пропърти Девелъпмънтс”, компанията-инвеститор.

Логистичен Парк Русе се състои от складове със светла височина от 10 м., обслужващи офиси и надземни паркинги с 220 места за автомобили и 92 места за камиони. Паркът включва две складови сгради, с площи от 13 680 кв.м и 8 300 кв.м. Комплексът се изгражда в новата индустриална зона на Русе (местност Слатина) върху терен от 53 676 кв.м.

Текст:
Милена Богданова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА