Last news in Fakti

22 Декември, 2010 00:29 6 016 6

Най-скъпата покупка за 2010 година

  • сделка-
  • лукс-
  • 2010-
  • абрамович

Руснакът Роман Абрамович е направил най-скъпата покупка през годината сред най-богатите хора на планетата, показва последната класация на списание “Форбс”. Според информация на изданието Абрамович е купил остров Нова Холандия в центъра на Санкт Петербург за „скромната сума” от 400 млн. долара. Списанието определя състоянието на руския милиардер на 11,2 млрд. долара.

Второто място по стойност на покупките за 2010 г. е отредено за известния колекционер на картини Стивън Коен, който е закупил картините „Знаме" на Джаспър Джонсън и „Кока-кола" на Андри Уорхол на обща стойност 145,4 млн. долара, смятани за най-скъпо продадените произведения на изкуството.
Челната тройка завършва първият пакистански милиардер Миан Мохамед Манша. Той и семейството му придобиха лондонския хотел St.James Hotel&Club за сумата от 95 млн. долара. Според агенцията за недвижими имоти на Острова Savills това е една от най-скъпите продажби на хотели някога, като комплексът има само 60 апартамента и средната стойност за една стая се оценява на 1,5 млн. долара.

В първата петица място намират още Келсия Уорън и Лорънс Граф. Нефтеният магнат Уорън е купил ранчо от 3500 акра през април на стойност 46,5 млн. долара. Експертите отчитат, че това е най-голямата частна имотна сделка през 2010 г., като имението има място за 50 души и включва 12 хил. кв. м СПА център. Лондонският бижутер Граф от своя страна попада в подредбата, след като купи диамант за 46 млн. долара. През ноември той плати рекордната сума по време на търг на Sotheby''s в Женева за 24,78-каратов розов диамант. Последно диамантът е бил предложен за продажба преди 60 години в Ню Йорк и оттогава е бил съхраняван в частни колекции.

На шесто място по скъпи покупки се нарежда и най-богатият човек в света Карлос Слим. Тази година той е платил 44 млн. долара за осеметажна къща на Пето авеню срещу музея „Метрополитен”. Собственикът на една от най-големите компании в света Blockbuster Уейн Хузенга е купил голф игрище от 2500 акра за 40 млн. долара. Хонконгският високопоставен бизнесмен Джоузеф Лау станал собственик на чифт антични статуетки, изобразяващи птици, срещу 16,7 млн., а дубайският шейх Мохамед бен Рашид ал-Мактум дал 5,4 млн. за цял табун елитни състезателни коне. Най-необикновената покупка обаче е направил собственикът на казино в Макао - Стенли Хо. Той си купил гъба - трюфел, но според кулинарите тя не трябва да се използва за приготвяне на храна. На въпрос, защо е похарчил 330 хиляди долара за това, Хо отговорил: "Трябваше да се почеша с нея по врата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gogou

    10 6 Отговор
    Всеки момент ще се включат "незнаещ" и "балонената глава" да ни кажат - ей, цървули прости, нещастни, къде вървите, хората по света дават 400 милиона, вие тук се правите на много умни. Моментът е перфектен за покупка на жилище, само 10% ГПР от банката, страхотна локация и възможно най-ниската цена за тези 100 м2, от които 20 м2 общи части, 5 м2 от спирката и 5 м2 от покрива...
  • 2 200 evro/m2

    5 4 Отговор
    балона и незнаещия ги няма нещо,затова ще се намеся аз.. явно са ги съкратили от работа и вече нямат кинта да си платят интернета или са заминали да си харчат комисионните дето не са ги вземали а са ги сметнали на калкулатора. Ае е ей кога ще станат по 200 евро/м2 тука копторите и кимизарниците.Той абрамович купи,ама ние продължаваме да се ослушваме, явно булагро е по-хитър както винаги и от всичко разбира и всичко сам може. Изкажете се на воля, кризата сега започва нали , ние нищо незнаем . януари февруари собствениците ще продават ли и под 200 евро, а март -април ще дават ли по 100 евро на купувачите за м2 да им прехвърлят собствеността си и ще платят разноските по сделката. Къде сте клуба на 200 евро/м2,нема ви нещо, кога ще са по 200евро/м2, че да мога и аз цървула да си купя!?
  • 3 bubblehead

    4 6 Отговор
    Абе какви 200 евро/м2 я да слизаме по-бързо до реалноста че след година и 100евро/м2 ще са много, нъл тъй? Ба-ха-ха! Ха-ха-ха! Уа-ха-ха!
  • 4 gunjo

    2 5 Отговор
    sega kato ni vzemat v shengen v2014g i posle kato ni naregat levovete v2017g i kato stane vsi4ko dvoino...v
    evro,ama imotite sa si v evro...mmale,male ne mi se misli ,4te prodalgi krizata do 2025g,a imoti she si kupuva samo nekoi zabluden optimist doshal ot gurbet
  • 5 US-Investitor

    4 2 Отговор
    Желая приятно изкарване на празниците, на теб и всички форумци!
    Наздраве и много късмет през Новата 2011 Година !
  • 6 US-Investitor

    4 2 Отговор
    Желая приятно изкарване на празниците, на теб и всички форумци!
    Наздраве и много късмет през Новата 2011 Година !