Last news in Fakti

22 Април, 2015 15:05 3 975 0

Дизайн за „стаите на открито”

  • дизайн-
  • стаи-
  • hausmeister

С настъпването на пролетта и все повече хубави дни започваме да се ‘пренасяме’ към терасата, градината, верандата – местата, където можем да пием на свеж въздух кафето си сутрин, да си почиваме привечер след работа, да посрещаме приятели, да се забавляваме. Това са така наречените ‘стаи на открито’, за които е време да се погрижим – дали само с някои нови мебели или с цялостно обновяване, всичко зависи само от вас. Хаусмайстер ще ви помогне с удоволствие за всеки от вариантите, които изберете.

houzz

"Стаите на открито" не са нещо ново, но през последните години сякаш претърпяха нещо като преоткриване и липсата на двор или голяма веранда не е голямо ограничение – с малко повече фантазия и усилие, дори и на малките балкони в големия град или в някое малко пространство, скътано между сградите, застроени нагъсто или дори на покрива можем да създадем уютно кътче на открито.

HGTV

Като просто подредим няколко саксии с цветя и зеленина (които през другите сезони са прибрани вътре) и между тях разположим любимия си шезлонг и малка поставка за книга или чаша до него. Или да използваме спасени от изхвърляне стара дървена пейка, сандъче или кутия за инструменти – всеки такъв предмет би могъл да ни послужи добре при подреждането на уютно кътче за наслада на хубавото време. Така старите предмети ще продължат живота си и ще ни осигурят търсения личен акцент в декорацията. А това може да се окаже и любимото място за почивка за всеки от семейството.

We Heart It

Ако се интересувате от новостите и тенденциите, една от тях е особено актуална – мебелите за тези стаи на открито все повече заприличват на мебелите за дневната. Те вече не са само познатите дървени или плетени мебели, с които така сме свикнали – все повече приличат на познатата ни мека мебел и са тапицирани с непромокаем и лесно дишащ текстил, така че лесно можем да ги използваме и вътре и навън. Ето един пример от най-новите предложения от Седмицата на дизайна в Милано този месец:

Patricia Urquiola

Разбира се, плетените мебели винаги свързваме с лятото и живот на открито. Те са леки и удобни, с много въздух и разнообразие на повърхности и материали. Присъствието им създава леко, лятно настроение, чувство на топлина и уют. Но те вече също имат нов вид – използват се най-разнообразни материали и комбинации от тях.

Уютът и приятната атмосфера могат да се създадат и с много и с малко инвестиции – всичко зависи от желанието и въображението ни. Важното е да се възползваме максимално от всяко налично пространство, за да създадем приятно място, където да се радваме на настъпващите хубави топли дни и вечери.

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА