23 Април, 2015 15:47 1 634 1

Виетнам отваря имотния си пазар за чужденци

  • виетнам-
  • чужденци-
  • имоти-
  • покупка

От 1 юли 2015 г. във Виетнам влиза в сила нов жилищен закон, които разрешава на чужденци пълноправно да владеят недвижими имоти в страната. От началото на юли чужди граждани ще могат да придобиват право на ползване за 50 години на до 30% от апартаментите в една жилищна сграда.

Облекчаването на условията за придобиване на имоти от чужденци във Виетнам следва тенденцията от други държави в региона. Така например, в Тайланд чужденци могат да придобиват до 49% от апартаментите в една жилищна сграда.

"Възможността повече чужденци да придобиват недвижими имоти във Виетнам е позитивна тенденция, но не смятам, че сте станем свидетели на голям интерес към виетнамските жилища и къщи от страна на чуждестранни инвеститори", казва Николас Холт, представител на консултантската компания Knight Frank.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гего

    0 0 Отговор
    Те там недвижимите имоти са тръстикови колиби на блатна основа.
    При първата буря ги няма.