Last news in Fakti

14 Януари, 2016 11:03 2 468 0

Една успешна имотна година за Виетнам

  • виетнам-
  • инвестиции-
  • жилища

Изминалата 2015-а беше година на икономическо възстановяване, законодателни и инфраструктурни промени за Виетнам. Именно поради това анализатори прогнозират, че през следващите 12 месеци пазарът на недвижими имоти в страната ще премине във фаза на ръст. В близките две-три години Виетнам напълно може да заеме лидерската позиция в региона. В момента редица азиатски имотни пазари изпитват трудности: Сингапур преживява последствията от „охлаждащите” мерки, наложени от правителството, Тайланд се възстановява след политическа криза, в Малайзия се регистрира значително обезценяване на местната валута, а в Мианмар се наблюдава свръхпредлагане на имоти, което понижава цените и наемните нива на жилищата.

Виетнам е най-перспективният пазар за 2016 г. - това е мнението на повечето участници в провела се миналата седмица конференция в Сингапур с участието на страни от югоизточна Европа. Страната е изпреварила такива държави като Тайланд, Индонезия и Филипините.

Вниманието на чуждестранните инвеститори през тази година ще е насочено в региони с добре изградена инфраструктура. В големите градове се пускат в експлоатация нови станции на метрото, а в туристическите дестинации се извършва реновация на летищата. Всичко това спомага за повишаване цената на имотите.

Въвеждането на нови мерки, които позволяват на чужденци да придобиват имоти във Виетнам, също ще спомогне за по-бързото развитие на имотния пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА