Last news in Fakti

14 Април, 2016 13:27 2 476 0

Екзотична имотна дестинация за чуждестранните инвеститори

  • виетнам-
  • инвестиции-
  • чужденци

Силен ръст в броя сделки с жилища в Ханой (Виетнам) отчитат анализатори на консултантската компания Savills. За първото тримесечие той е в размер на 15.4% в сравнение със същия период на 2015-а. Причината е, че много от чужденците тепърва откриват града като печеливша имотна дестинация.

Оферираните имоти през март са 16 270 броя, което е с 1% повече в сравнение с февруари. Спрямо март 2015 г. ръстът е 26%. Към момента, на пазара се предлагат 17 готови проекта, както и 8, чието строителство е започнало.

За периода януари-март са продадени над 5600 апартамента. От тях 24% се намират в района Tu Liem.

По отношение на имотите в затворените комплекси, то в етап на продажба са 3708 броя, което е с 4% повече в сравнение с показателите от миналата година, а средната цена на квадратен метър се е повишила с 0.1%.

Общата сума на преките чуждестранни инвестиции в сектора на недвижимите имоти във Виетнам за първите два месеца на тази година възлиза на 1.5 млрд. USD, което е с 15.4% повече в сравнение със същия период на 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА