1 Април, 2011 09:54 2 636 3

Три пъти скочиха наемите в Лондон

  • лондон-
  • жилища-
  • къщи-
  • наем-
  • сватба-
  • олимпиада

Сватбата на годината безспорно е тази на принц Уилям с Кейт Мидълтън. Покана за кралското събитие ще получат единици, но шанс да бъдат на първия ред имат мнозина. Най-голяма е изгодата за лондончани, които отдават имотите си под наем на туристи, решили да присъстват на щастливото събитие.

Изборът къде да отседнат е голям, ако се съди по изследване на сайта за недвижими имоти Findaproperty.com. То показва, че всеки четвърти лондончанин обмисля да даде целия или част от дома си под наем за сватбата на 29 април. Приходите от наем ще бъдат над 100 милиона паунда.

Интересът към наемане не е само за имоти, разположени в непосредствена близост до Уестминстърското абатство. Собственичка на двустаен апартамент в Южен Лондон вече го е отдала под наем на германско семейство за 140 паунда за вечер. За сравнение средната цена на стая за вечер е 38 паунда. Някои наемодатели обаче искат суми подобни на тези в суперлуксозни хотели – 300 паунда.

Хотелска стая също е трудно да се намери близо месец и половина преди сватбата, отчитат от Crashpadder – компания, която организира пътешествия из цял свят. „Имоти в близост до събитието, като например студио в Marylebone за 150 паунда на нощ, са особено популярни”, коментират от Crashpadder.

Австралийско семейство е наело къща в централната част на Лондон за 4000 паунда за една седмица. Цената е увеличена с 20%, тъй като имотът се намира на 20 минути пеша от Уестминстърското абатство. Къщата вече е наета и от американско семейство за летните олимпийски игри в британската столица през 2012 г. отново за 4000 паунда за седем дни.

Олимпиадата е голямо предизвикателство за лондонските хотелиери. Близо година преди събитието Международния олимпийски комитет вече е резервирал 40 000 хотелски стаи. Има специални сайтове, в които всеки, който иска да отдаде имота си под наем за периода на Игрите, може да го направи срещу 25 паунда. До момента най-много резервации има от страна на американци. Те са готови да платят до три пъти повече от редовната цена за апартамент в центъра на Лондон. „Най-важното за краткосрочните наематели е имотът да се намира в близост до метрото. Апартаментът също така трябва да наподобява и хотел, а именно да се почиства ежедневно”, обяснява Джеймс Бейли от агенцията за недвижими имоти Henry & James.

Увеличение на наемните нива очакват и собствениците на имоти, които се намират в близост до Олимпийските обекти, разположени извън Лондон. В Уейтмаут, където ще се провеждат състезанията по ветроходство, брокерите съветват собствениците да отдават къщите или апартаментите си на три пъти по-високи нива. Някои по-заможни англичани дори купуват имоти в района с цел да ги отдават под наем по време на Олимпиадата. Къща с четири спални, разположена на две минути пеша от олимпийския плавателен център, може да се купи в момента срещу 320 000 паунда и да се отдаде под наем за 3500 паунда за една седмица в периода, когато се провеждат игрите.

Един от триковете, които прилагат някои агенции, е да предлагат имоти, разположени на улици с кралски имена. „Имаме прекрасни къщи в Queen''s Gate, Kings Road и Princess Road и красива лодка за живеене в St. Katharine Docks,” казва Грег Марш от агенцията One Fine Stay.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bobi

    6 0 Отговор
    Изключително подвеждащо и некоректно заглавие. Все едно, да обявите ръст в наемите и да забравите да споменете, че е само за един месец, по време на Олимпиада, в града домакин!

    Коментиран от #2

  • 2 еееееее

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Bobi":

    Не е подвеждащо заглавието на статията,просто и ясно е ,че инфлацията напредва със светкавична скорост.
  • 3 Васил

    3 0 Отговор
    Напротив - подвеждащо е, и то много.