20 Юли, 2011 11:27 1 850 2

Темпът на спад в строителството се забавя

  • строители-
  • фалит-
  • камара-
  • глосов

Броят на заличените строителни фирми от регистъра на Камарата на строителите в България (БКС) за 2011 г. е 578 компании. Това е двойно по-малко в сравнение с миналата година, когато секторът напуснаха 1270. За сравнение през 2009 г. фирмите, които бяха отписани от регистъра бяха 1020 г.

„През 2009 г. повечето от заличените компании са търговци, които сами започнаха да излизат от строителния сектор. През 2010-а този процес се засили и броят на фирмите намаля с още 1270. Тук вече попаднаха и истински строители. Тази година броят им е по-малко, но не смятам, че отрасълът изплува”, коментира доц. Георги Линков, заместник-председател на БКС.

Според председателя на БКС, инж. Светослав Глосов, спадът в строителния сектор се очаква да спре през второто полугодие на 2011 г. За миналата година понижението в строителната продукция е със 7 млрд. лв., или с 39% спрямо 2009-а. За същия период сградното строителство е с 5.6 млрд. лв., или 49.2% по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 михаил

    13 1 Отговор
    това че фирма е заличена от камарата на строителите незначи че не е действаща....аман от камари на това и онова идеята е хубава но тези камари освен да събират годишни такси и да пращат рекламки по пощата нищо неправят а би трябвало да защитават правата на членовете а не само на управителната върхушка..поздрави
  • 2 Bossman

    0 1 Отговор
    Ще дойде време и пак ще се върнат.