Last news in Fakti

4 Август, 2011 13:09 2 407 2

Хотели фантазе

  • хотели-
  • нестандартно-
  • любопитно

Всички сме свикнали с хотели, които приличат на средновековни замъци или на лъскави офис сгради. Какво обаче ще кажете за хотел, направен от винени бъчви? Или пък за такъв, изграден от лед? Ето някои от най-странните хотели в света:

1. Ice Hotel, Канада

Както подсказва името, хотелът е направен от 1500 тона сняг и 500 тона замръзнала вода. Мястото гарантира, че няма да имате проблем с повреден климатик, защото сградата е естествено "хладна". В интериора на хотела има скулптури, барове и дори мебели, направени от лед. Има и леден параклис, в който ежегодно стотици двойки си казват заветното "Да".

2. Jumbo Stay, Швеция
Хотел Jumbo Stay в Стокхолм предлага на гостите да се отпуснат без страх от височини. Хотелът е бивш Boeing 747-212B от 1976 г. и разполага с 27 стаи, в които можете да нощувате без задължително разрешение за летене. Стаята "лукс" всъщност е пилотската кабина, в която обаче със сигурност няма да треперите при мисълта, че не усещате твърда почва под краката.

3. Jailhotel, Швейцария
Jailhotel е разположен в самия център на историческия град Люцерн. Хотелът привлича туристи със специалната си атмосфера. Сградата е построена през 1862 г. и до 1998 г. е била използвана като затвор. Ако по-рано грубите стени и студените решетки са били неприветливи, то в момента гостите на хотела могат да се настанят в комфорт. Най-луксозната стая е бившият кабинет на директора на зандана. За онези, които искат да се почувстват като истински затворници, хотелът предлага двойни, тройни или дори четворни стаи с видеонаблюдение в стил Алкатраз.

4. Everland
Everland е хотел с една-единствена стая (като не броим банята), огромно легло и мека мебел. Уникалното е, че това е пътуващ хотел, който "акостира" на най-невероятни места. Досега е бил на покрива на Музея за съвременно изкуство в Лайпциг, Германия, както и на покрива на Palais de Tokyo в Париж, откъдето се разкрива прекрасна гледка към Айфеловата кула. Имайки предвид уникалността му, цената никак не е изненадваща - 333 евро за нощувка и 444 евро за цял уикенд.

5. Capsule Hotel, Япония

Хотелът се намира в Япония и предлага на гостите си не стаи, а капсули. Всяка от тях е с дължина от 2 м и ширина на едно стандартно легло. Въпреки ограничения си размер капсулите са снабдени с телевизор и контролен панел, с който гостите могат да управляват осветлението, да ползват часовник с аларма и да слушат радио. Нощувката струва между 30 и 40 долара.

6. De Vrouwe van Stavoren Hotel, Холандия
De Vrouwe van Stavoren Hotel е подходящ за любителите на виното. Стаите в този хотел са разположени в гигантски бъчви с вместимост над 14 500 литра и в миналото са съхранявали легендарното френско божоле. Стаите са снабдени с всички стандартни удобства за двама, освен това разполагат и с баня. Тарифите за нощувка варират между 18 и 119 евро в зависимост от сезона.

7. Controversy Tram Hotel, Холандия

Това всъщност е градски трамвай и мотриса, които са превърнати в 5 стаи с различен дизайн. Цената е доста приемлива - нощ в трамвая струва 80 долара.

8. Sala Silvergruva, Швеция
Самостоятелна хотелска стая на 155 метра под земята в историческата Sala Silvermine - сребърна мина, в която са се добивали над 3 тона от благородния метал годишно.
Ако се събудите през нощта и се наложи да посетите тоалетната, най-добре е първо да запалите осветлението, защото иначе има опасност да се загубите сред многото галерии или да попаднете на подводно езеро.

9. Das Park Hotel, Австрия
Хотелски стаи, разположени в огромни бетонни канализационни тръби - със сигурност звучи странно, но е творчески начин да се осигури евтин подслон навсякъде по света. Тези бетонни тръби тежат 9,5 тона и са стандартно оборудвани с удобно двойно легло, минибар и рум сервиз, работещ до 1 часа през нощта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 huiat

    1 2 Отговор
    vreme e i nie da napravim hotel- predlagam da go izgradim ot....laina!:)))) eftino udobno i uiutno! moje da miri6e no da ti dreme na kuro!
  • 2 вундершлафен

    0 2 Отговор
    Ние пък в бг-то можем да развием хорър туризъм срещу скромна сума ще им предлагаме нощувка в някое епк с един вход или панелка обитавана от пияни и бедни бг труженици,филмовата индустрия също е добре дошла сцени от това какво е станало след ядрена война и такива от гетата в африка са си направо реалност и ежедневна гледка, ще си спестят камара юсдета за декори.