17 Юли, 2015 21:48 4 326 8

50 000 лв. глоба за изкоренените вишни

  • глоба-
  • вишни-
  • хотел

Скандалът, който се разрази с изкоренените вишни през хотел „Маринела” в София, завърши с глоба. Тя е в размер на 50 000 лв., която е максимално възможната предвидена от закона. Наложена е от община „Лозенец”. Основанието за издаването на констативен протокол за нарушение е, че няма разрешение за премахване на дърветата, обясниха от Столична община.

Възмутени граждани сигнализираха общината за извършеното нарушение. На мястото на вишневите дървета ще бъдат поставени палми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rado

    0 0 Отговор
    Е, все пак има нарушение - има последствие!
    Само така!
  • 2 motorheadbg

    0 0 Отговор
    Все едно в Япония да извадят череша или вишна, и да засадят палми. Ха! Там ще отрежат топките на тоя, дръзнал да се пробва!
  • 3 незнайко

    0 1 Отговор
    Нали ти е ясно, че ние не сме като Япония. Вишните са ги махнали, защото им цапат интериора пред хотела когато узреят. Намерили са начин. Народа казва ( когато не става с пари става с много пари). Интересно къде ще потънат тези 50 000 лева? Не са малко.

    Коментиран от #4

  • 4 Жопаглавъй

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Вишните когато цъфтят са много красиви- това си е реклама за пред хотела. Гледам снимката и виждам, че има доста тревна площ по която да падат. Колко му е да се оберат тея вишни - да не са гора? Самият ФАКТ, че подобно самоуправство се глобява, а не се лежи в затвора е показателно за безпомощната ни система. Самочувствието да колиш и бесиш в БантустанЯ е присъщо на шефовете на заведения, хотели и БМВта. Ако не се беше вдигнал шум да се подаде сигнал - така и щеше да си остане по комунистически: "ТЕ тука пак ще правят нещо" , "ТЕ знаят - ти си прост" , "ТЕ са силни - ти не" Хотела е на комунистическо отроче - чалгарче! Няма как да бъде друго при тях - свикнали са да си правят каквото си искат и да си свиркат. Браво на възмутените граждани, че са подали сигнала, а не са отминали със своите изводи, както коментатора "незнайко" с неговия "интериор пред хотела" !
  • 5 Maurice

    0 0 Отговор
    Смъртна присъда за Ветко..... .аси, човек в днешно време не може да се разпорежда със собствеността си! Няма нужда да му завиждаме, чалгар бил, прост бил, комунист бил... В бълХария се унищожават хиляди дървета дневно и от това печели дървената мафия и горските. За тях няма и стотинка глоба. Какво сте ревнали, за 2-3 дръвчета, сякаш те са спасението на страната ни? Арабаджиев ако иска ще събори целия хотел и ще си засади бананова градина. А някой интересувал ли се е, дали подарените вишни (ако са на общинска земя), са имали разрешително да бъдат засяти там? Много дребнав народ сме и никога няма да порастнем с тази своя психология.

    Коментиран от #6

  • 6 Моканина

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Maurice":

    Престараваш се в преиначаването на думите, предполагам баща ти е бил ятак или партизанин. Говориш за разпореждане със собственост?!- Я си защити собствеността от някой цигаРом, който си хванал в къщата си или почни да режеш дърва в 3 през нощта с бензинопил и се чуди после, защо колата ти има нужда от ремонт. Като си го знаем кой е тоя паразит, а си тръгнал да го защитаваш, беги да му помогнеш да си плати глобата. Тая частна собственост щом има нужда от разрешение значи си има правила, както и всичко останало свързано с хотелите: договорка за дрогата с дилърите и договорка със сводниците и джебчийките... Ти като защитник на частната собственост, защо си мислиш, че има правилници за вътрешния ред или щом е твое, може да си избиеш и носещите стени в апартамента?! Спасението идва, когато почнем да се държим като цивилизовани хора и всички спазваме правилата, тогава и ти ще се възмутиш на тоя гнусен тарикат!

    Коментиран от #7

  • 7 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Моканина":

    Мокасинко, не го защитавам. Отбелязвам само, че ежедневно се случват безброй МНОГО по-големи поразии за страната ни и няма глобен за това. Сега защото бил някой известен и да хвърлим прах в очите на хората, ще му наложим санкция. Скоро четох статия, че за бала на сина си поръчали стриптизьорки, а цялостно са се изръсили 10 пъти повече от тази глоба. 3 вишни няма да ни оправят битието! Под друг вол трябва да търсим телето...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.