Last news in Fakti

24 Юли, 2015 15:23 4 980 1

Лихва по ипотека в размер на 2.05% в Чехия

  • лихва-
  • ипотечен заем-
  • чехия

2.05% остана и през юни лихвата по ипотечните кредити в Чехия. Това е страната от Централна и Източна Европа с най-ниска лихва по този вид заем. Това е и причината през миналия месец в Чехия да бъдат отпуснати рекорден брой жилищни заеми, сочат данните на Fincentrum Hypoindex.

„Опасенията, че лихвите могат да се повишат, както ниските цени на жилищата и увеличаването на срока за отпускане на ипотечен кредит накараха все повече хора, решили да си купят имот, да го направят с банков заем”, коментира водещият анализатор на Fincentrum Hypoindex Йозеф Райдъл. Близо 10 800 е броят на отпуснатите ипотечни заеми през юни 2015 г., което е с 1717 броя повече в сравнение с месец май.

Икономическият ръст и рекордно ниските лихви по ипотечните кредити, спомагат за поскъпването на жилищата в Чехия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Браво на чехите. Това се казва изгодна лихва.