Last news in Fakti

2 Септември, 2015 22:07 4 596 1

Жилищен блок се разцепи и пропада

  • блок-
  • русе-
  • разцепване

Жилищна кооперация в Русе се разцепи и пропадна след ремонт на ВиК на пътното платно. Живущите са притеснени, че апартаментите ще станат опасни за живеене. Институциите твърдят, че нямат вина.

Всичко започва преди един месец, когато ВиК водопровод аварирал и мазетата на жилищната кооперация се наводнили. „За няколко часа се напълни 1 метър вода и 45 см тиня. Елате горе да видите 2,5 - 3 см на терасата как се е отделил, минал е напред", разказва съседката Румяна Камбурова пред Нова телевизия.

Часове наред водата наводнявала основите на блока, въпреки че аварийните екипи на ВиК са отводнявали помещенията. Въпреки това стените на апартаментите и мазетата са се напукали, а гаражите не могат да се отварят.

Живеещите в сградата са изпратили жалба до кмета на Русе. От местната администрация, обаче отговорили, че нямат законово право да обследват блока, защото не е общински.

От ВиК обясниха, че нямат вина за случилото се. „Няма как за толкова кратко време земната основа под блока да се преовлажни така, че той да започне да пропада и да потъва. Явно, че те в този блок имат проблем с канализацията от дълги години, след като сами са си закупили помпа и изпомпват водата, когато паднат по-обилни валежи", обясни Сава Савов - директор ВиК - Русе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост на

    1 0 Отговор
    ...и така... докато се случи най-лошото ,след което няма да има никой виновен за каквото и да било....