Last news in Fakti

8 Септември, 2015 18:54 4 797 3

Нови мерки срещу имотните измами и кражби на фирми

  • имотна измама-
  • закон-
  • промяна
Нови мерки срещу имотните измами и кражби на фирми - 1
Снимка: М. Богданова ©

Един от начините за ограничаване на имотните измами е намалява на кръга лица, които могат да поискат вписване. Това е едно от решенията, до които днес се е стигнало на среща в Министерство на правосъдието посветена на бъдещи промени в законодателството за ограничаване на измамите с имоти и злоупотребите с прехвърляне на дружествени дялове и смяна на управители на фирми.

До 16 септември участващите в нея организации Агенцията по вписванията, съдиите по вписванията, Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет, Върховния касационен съд, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Министерството на външните работи трябва да изработят конкретни предложения, които ще бъдат предмет на обсъждане в работната група в Министерството на правосъдието под ръководството на заместник-министър Вергиния Мичева-Русева.

Всички участници в средата са на мнение, че са необходими комплексни мерки за решаване на имотните измами, чрез промяна на Търговския закон, Закона да търговския регистър и Наредба №32 за служебните архиви на нотариусите и нотариалните кантори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    0 0 Отговор
    Най лесния и бърз начин е един 12 калибров в главата та да не се мъчи!Щом е имал куража да ми отмъкне имота този боклу...к трябва да има и достойнстрото да стои на колене докато му пусна един в главата!
  • 2 korompiran

    0 0 Отговор
    общините са най имотни измамници

    Коментиран от #3

  • 3 Рачо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "korompiran":

    Наистина така е , но и там става въпрос за индивидуални измамници от плът и кръв! Знае се кои са и от справедливоста няма да избягат!