Last news in Fakti

11 Септември, 2015 11:27 1 587 0

Над 6% ще поскъпнат имотите във Великобритания

  • великобритания-
  • цени-
  • имоти

Средната цена на къщите във Великобритания превиши през август 282 000 EUR и по прогнози на анализатори към края на годината ще се увеличи още.

В началото на 2015-а прогнозите бяха за 3% поскъпване на имотите през тази година, но още след излизането на данните за първото полугодие, стана ясно, че този процент ще бъде поне двойно по-висок. Причината за бързото поскъпване на имотите е, че търсенето превишава предлагането. На пазара няма индикации тази тенденция да се промени, така че забавяне в темпа на поскъпване не може да се очаква.

С 9% са поскъпнали имотите във Великобритания през август тази година спрямо същия месец на миналата, сочат данните на Halifax. Спрямо юли увеличението е 2.7%. Това е най-силното поскъпване на месечна база от месец май 2014 г., припомнят анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА